Πράσινη και Βιώσιμη Χρηματοοικονομική

prasini_kai_viosimi_xrimatooikonomiki_coverprasini_kai_viosimi_xrimatooikonomiki_cover

Πράσινη και Βιώσιμη Χρηματοοικονομική

Αρχές και εφαρμογές στην τραπεζική, τις επενδύσεις και την ασφάλιση
Συγγραφέας: Simon Thompson

 

Σελίδες: 512
ISBN: 9786185705244
Διαστάσεις: 21*29
Κωδ. Ευδόξου: 133038592

 

 

Κατηγορίες: ,
Product ID: 16641

Περιγραφή

 

Για την επίτευξη των στόχων της κοινωνίας, όπως ορίζονται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και στη Συμφωνία του Παρισιού, ο χρηματοπιστωτικός τομέας πρέπει να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην προώθηση των βιώσιμων επιχειρήσεων και στη μετάβαση σε μια οικονομία με καθαρό μηδενικό ισοζύγιο.

Για να επιτευχθεί αυτή η αλλαγή, είναι ζωτικής σημασίας για τον χρηματοπιστωτικό τομέα να διαθέσει κεφάλαια σε επιχειρήσεις, επενδύσεις και δραστηριότητες που επιδιώκουν τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου. Το βιβλίο αυτό προσφέρει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των πράσινων και βιώσιμων αρχών και πρακτικών στον τραπεζικό, επενδυτικό και ασφαλιστικό τομέα. Δεδομένης της ανάγκης για επείγουσα, ταχεία και διατηρήσιμη αλλαγή, είναι σημαντικό όλοι όσοι εμπλέκονται στον χρηματοοικονομικό τομέα να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν αυτές τις αρχές, ώστε κάθε επαγγελματική χρηματοοικονομική απόφαση να λαμβάνει υπόψη τη βιωσιμότητα.

Γραμμένη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Chartered Banker Institute, η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις της επιστήμης του κλίματος από τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), εκτεταμένη κάλυψη της υποβολής εκθέσεων βιωσιμότητας και της λογιστικής καταγραφής των εκπομπών άνθρακα, καθώς και τις εξελίξεις του ρυθμιστικού πλαισίου και της αγοράς στη διαχείριση των κινδύνων βιωσιμότητας. Περιλαμβάνεται επίσης υλικό σχετικά με την ταχεία ανάπτυξη των βιώσιμων δανείων και επενδύσεων και τις τελευταίες συμμαχίες και πρωτοβουλίες του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί βασικό ανάγνωσμα για επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα, φοιτητές πανεπιστημίων και άτομα που εργάζονται για την ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις, τη χρηματοδότηση, την πολιτική και τη νομοθεσία.

Επιπλέον πληροφορίες

Διαστάσεις 21 × 29 cm
ISBN

9786185705244

Αριθμός Σελίδων

512

Κωδικός Ευδόξου

133038592

Επιστημονική επιμέλεια κειμένου, απόδοσης όρων και εννοιών

Δημήτρης Τσουκνιδής, ΟΠΑ

Μετάφραση

Ανδριάνα Σακκά

Ημερομηνία Έκδοσης

2025

Έκδοση

1η Ελληνική από 2η Αγγλική

Γλώσσα

Ελληνική

Μεταφράστηκε από

Αγγλική UK

Σχεδιασμός εξωφύλλου

Ο σχεδιασμός του εξωφύλλου έχει γίνει με τη χρήση πόρων/στοιχείων από το Freepik.com

Χαρακτηριστικά

πίνακες, διαγράμματα, σχήματα, ευρετήριο ορισμών-εννοιών, γλωσσάρι, παραδείγματα

Διαθεσιμότητα

Υπό έκδοση

Χρώμα Κειμένου

ασπρόμαυρο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

Τηλέφωνο:+30 210 5245264
Fax: +30 210 5245246
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), 53
104 33, Αθήνα
X